Home/Nieuws – Open monumentendag 2023

Open monumentendag 2023

OPEN MONUMENTENDAG 9/10 SEPTEMBER 2023

Elk jaar in het gehele (dus inclusief zaterdag) tweede weekend van september openen tijdens Open Monumentendag duizenden monumenten gratis hun deuren voor publiek. Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.

De oorspronkelijke bestemming van het gebouw was de Munt van Holland, die er tot 1806 was gevestigd. Hier werden in opdracht van Karel V de munten voor het graafschap en gewest Holland geslagen. Aan de Munt als instelling kwam na de komst van de Fransen in 1795 een einde. Daarna was de ene helft van het pand bestemd voor Vrijmetselaarsloge La Flamboyante. De andere helft deed ruim anderhalve eeuw dienst als muziekschool en herbergt nu o.a. een creatieve broedplaats.

Ga voor meer informatie naar:
– https://www.openmonumentendag.nl/monument/de-munt/

Wat is een avond voor belangstellenden?

Een aantal keer per jaar organiseert Loge La Flamboyante in Dordrecht een avond voor belangstellenden. De avond is bedoeld voor geïnteresseerde mannen en vrouwen, die meer over de vrijmetselarij, de werkwijze en achtergronden willen weten.

Meer weten over één van de nieuwsitems
of La Flamboyante in het algemeen?

Neem dan eens contact op.