Home/Belangstellenden

Avond voor belangstellenden

Misschien heeft u er wel eens van gehoord, een boek over gelezen,de passer en winkelhaak gezien of zelfs informatie op het internet over opgezocht… En toch blijft u met de vraag:

“Wat is de vrijmetselarij?”

Op de avond voor belangstellenden gaan wij samen met u in gesprek over dit onderwerp, kijken we vanuit verschillende perspectieven naar de vrijmetselarij en krijgt u een rondleiding door het prachtige gebouw van La Flamboyante.

Nieuwsgierig geworden en wilt u zich vrijblijvend laten informeren? Dan bent u van harte welkom op de avond van belangstellende op maandag 24 oktober 2022. De deur opent om 19:30 uur, we vangen aan om 20:00 uur en eindigen de avond uiterlijk om 23:00 uur.

De toegang is gratis, maar aanmelden voor deze avond is verplicht.
(Vul het formulier in onder aan de pagina)

KLIK HIER OM TERUG TE GAAN NAAR DE “HOME” PAGINA

  Is aanwezig op 24 oktober?
  JaNee

  N.B. Uw gegevens worden - behoudens uw toestemming - binnen tien dagen na de activiteit verwijderd.

  Jan Schouten besluit vanwege lange reistijden in 1811 met een aantal andere Dordtse vrijmetselaren een eigen loge op te richten.

  Omdat Nederland door de Fransen is bezet, wordt aan het Grand Oriënt, de overkoepelende organisatie, die in Parijs zetelt, toestemming gevraagd.

  Besloten wordt om de loge La Flamboyante – De Vlammende Ster – te noemen en de kleuren korenbloemblauw en goudgeel te dragen.

  La Flamboyante